Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2019 20:46 - Осем вида неприятни русофили у нас
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1681 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 27.08.2019 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Автор: Юрий Александров

Наблюденията ми над русофилството в България започнаха още по-времето на комунистическия режим и продължават и до днес. През това време то претърпя развитие, като от държавна идеология се срути на дъното, за да претърпи в последните години своего рода ренесанс. Естествено причините за това са много, но основните се коренят във все още предмодерния манталитет на българският народ и насажданите в продължение на години клишета за „братушките”, като се почне от ученическата скамейка та се стигне до държавните медии и институции на комунистическа България, които не спираха да славословят постиженията на тогавашния СССР и положителната роля на Русия в нашата история. Ако се върнем по-назад, зачатъците на това уникално явление можем да зърнем сред селското население през Възраждането. И докато то възлагало всецяло надеждите си за освобождение на „дядо Иван”, по-голямата част от децата на заможните българи отивали да учат из страните на Западна Европа. Така още тогава са посети зрънцата на избуялото в следосвобожденските години разделение русофили-русофоби. Разделение, което можем да зърнем и днес навред около нас въпреки цялата му антилогичност.  
В началните години след падането на комунистическата диктатура, русофилството почти изчезна от политическия ни живот (с изключение на едно кратко изригване по време на пуча), дори изчезна на чисто битово ниво и това естествено беше в синхрон с все по-намаляващата роля в световен план на загубилата студената война Русия, както и факта, че тази държава се превърна от враг в почти партньор на Запада. А и по това време огромна маса българи бяха обърнали поглед на Запад с надеждата, че бързо ще излезем от икономическата криза до която ни докара комунизма и за броени години ще се превърнем в богата страна. Тези хора не искаха толкова демокрацията и свободата на западните хора, колкото техните заплати, коли, къщи, мебели и т.н. Естествено, когато това не се случи, много хора се разочароваха от т.нар. български преход и, кой знае защо, от Запада.
    А това съвпадна с времето, когато Русия започна да търси мястото си в новия свят, декларирайки все по-често мнения по различни международни въпроси, различни от тези на Запада. Може би катализаторът за този руски порив бе Владимир Путин или пък неговата поява беше просто следствие от дремещия у руснаците стремеж към реванш, след безславния крах на СССР. Това едва ли има значение. Лошото е, че тогава Русия отново пое по някакъв собствен път на вътрешно устройство, различен от този на останала Европа, така както е ставало винаги през нейната история. Наименуването днес на този път сред средите на руските управляващи с термина „суверенна демокрация“ по същество представлява един нескопосан опит да се прикрие едно все по-втвърдяващо се автократично управление, потискащо свободата на гражданите си. То може да се види из всички сфери на обществения и държавен живот – „вечният“ президент, казионните организации, зависимите от властта медии, слабостта на парламента, зависимостта на съдебната власт, структурата на самата конституция и дори външната политика на рекет и неприкрита агресия спрямо малките й съседи. Разбира се, за поемането по този самобитен път вина имат и огромното мнозинство руски граждани, чиито светоглед е далеч от ценностите на общоприетото понятие за демокрация и свобода на индивида. Според едно социологическо проучване едва 5% от гражданите на Русия се самоопределят, като пълноценни граждани, способни да влияят на властта. Подозирам, че подобен резултат ще се получи и тук.
    И така постепенно през годините, с възраждането на руския империализъм, у нас започнаха да се надигат вече позабравените русофилски гласове, като кулминацията беше естествено по времето на анексирането на Крим. Тогава някои българи надминаха дори руснаците в опитите си да одобрят този грабеж на чужда територия, какъвто в Европа не се е срещал от времената на Хитлер. Друг момент, когато също се наблюдаваше засилено действие на русофили из интернет и медии, бяха перипетиите покрай Южен Поток, а преди това при руската агресия срещу Грузия. Оказа се, че русофилството у нас никак не било изчезнало, а само е дремело, в очакване на новото надигане на Москва.
    От мои лични впечатления при обиколките ми из България и такива на мои приятели, ще се опитам да определя няколко основни типа от тях, които са очевадни за всеки непредубеден наблюдател. Типовете не са абсолютни и почти винаги се преливат един в друг, тъй както хората са такива – когато започнат да вярват в глупости, не могат да се спрат...   И така. Ето основните видове български русофили и тяхната мотивация:
    1. На първо място това са мразещите западния начин на живот русофили. За тези хора свободният начин на живот е нещо непонятно и отвратително. По презумпция тези хора са хомофоби, расисти и ксенофоби. За тях Западното общество е прогнило от много толерантност, извратеност и изнеженост. Затова се възхищават на Русия, защото за тях тя е олицетворение на здрав дух, мъжественост и справедливост. Дори стигат до там, че оправдават действията на ислямския тероризъм, когато той е насочен против някоя от Свободните страни. От омраза.
    2. Русофилите леви интелектуалци В този тип са събрани най разнородни индивиди от другите категории, но поради фактът, че са добре образовани, тези интелигенти направо блестят сред множеството на неуките си съидейници и затова заслужават отделна група. Обикновено са с леви убеждения, дори комунистически, знаят перфектно руски, учили са в Русия и подържат тесни връзки с руски граждани. Голяма част от тях спазват една семейна традиция и могат да бъдат наречени откровено потомствени русофили.
    3. Русофилите бизнесмени Тяхното русофилство е подплатено от материален интерес. Те винаги са готови да защитават руските интереси, които обикновено се припокриват с техните. Не се излагат пред обществените прожектори и обикновено действат задкулисно, чрез подставени лица, много от които са познати физиономии от политическият ни и бизнес елит. Те нямат интерес България да бъде част от Свободния свят, защото правовата нормално функционираща държава е основна заплаха за тях и техният бизнес, за установените им връзки. В основната си част произлизат или са свързани с български и руски криминални групировки и бившите комунистически служби.
    4. Русофилите националисти Русофилът националист е явление загадъчно и противоречиво. Понеже националистът винаги е привърженик на тоталитарни идеи (интересно не съм виждал националист либерал), той харесва ставащото днес в Русия и таи надежда, че някой ден и тук ще стане така. Русофилът националист винаги припокрива българските държавни интереси с руските и дори и през ум не му минава, че те могат да бъдат различни. Той дори не може да си представи, че Русия е способна да навреди по някакъв начин на България. За него НАТО и ЕС са вражески организации, правителството на Украйна - фашистко, а Евразийския съюз – висша форма на политическа мечта.
    5. Русофилите-лумпени Това са хора, за които свободата се състои в това, някой да ги храни, пои и облича, че и саниране на жилищата да им направи, ако може. Те с носталгия си спомнят времената на СССРи Народната република, когато всички (почти) бяха равни в мизерията си и заплатите си. За тях е непоносимо да виждат всекидневно по-богати от тях, както и да проумеят идеята, че лекарят трябва да взима повече пари от миньора. Неспособни са да възприемат свободата, защото тя заплашва измислената им сигурност. Неспособни са и да поемат отговорност за себе си, като обикновено предпочитат държавата да се нагърбва с това бреме. В обърканият им мозък СССР и днешна Русия са едно цяло. За тях съветската армия е армия освободителка донесла на България не диктатура, терор и кръв, а нов светъл обществен строй.
    6. Русофили-конспиратори. Това са вярващите във всякакъв вид световни империалистически, еврейски и прочее заговори. Това е една категория хора, разпространила се в последните десетилетия навсякъде из света. Основна предпоставка за нейното набъбване е наличието на интернет, където максимално количество неуки хора и откровени психопати вече имат достъп до различни видове трибуни. А там други неуки и/или психопати им ръкопляскат. Подозрителни са към всяка една днешна представителна демокрация, защото за тях тя е развъдник на зли империалисти, хранещи се с деца, алчни евреи, целящи да поробят християните, международни компании, желаещи да затрият клиентите си и грозни извънземни с лоши намерения към всички ни…
    7. Предателите русофили Това са агенти на руското разузнаване, които обикновено си мислят, че работят за България, така, както бившите агенти и служители на бившата Държавна сигурност си мислят все още, че са правели същото в ония времена. Често пъти настоящите агенти на руските служби съвпадат с бившите агенти на българските комунистически тайни служби. Активизират се по заповед всеки път, когато интересите на Русия са накърнени. Неприятни са дори за обсъждане.
    8. Русофилите православни фундаменталисти Водеща сила на тези хора е не толкова вярата, колкото Православната религия. На тази база те възприемат всички православни хора за братя и нещо отделно и независимо от останалия свят. За тях руснаците са водители на православните народи и затова те са искрени поклонници на тази държава-империя. Особено активен в това е Светият Синод на Българската православна църква, който спазва една постоянна русофилска политика, още от времето, когато патриаршеското достойнство на Църквата ни беше възстановено под изпитателния поглед на Партията. Този тип русофили обикновено ненавиждат другите религии, но католиците и протестантите мразят дори повече от мюсюлманите и евреите, спазвайки традицията още от времената на последният адмирал на Византия Лука Нотарас, на когото приписват отекващите и до днес думи: "По-добре турска чалма, отколкото папска тиара". Русофилите от този вид отричат светската държава и са дълбоко подозрителни към нея.
    9. Любителите на руската култура Това са онези хора, обикнали руските писатели, композитори, художници... Те не харесват тоталитарната руска държава във всяко едно нейно превъплъщение през вековете, но са убедени, че световната култура няма да достигне своята завършеност без хора като Толстой, Гогол, Чайковски, Пушкин, Достоевски, Репин, Солженицин... Може би сред тази група се крият истинските русофили у нас. Но понеже думата „русофил“ в последните години взе да придобива доста неприятни оттенъци, едва ли ще е честно да наричаме тези хора така.  
Юрий Александров http://gledam.blogspot.bg/



Гласувай:
9



1. deleted-4udovi6teto - Точка 9.
27.08.2019 21:12
Нищо лошо не виждам това, че обичам руската култура.
Чу
цитирай
2. ok3223 - БЪЛНУВАНИЯТА НА ПЛАТЕН АГЕНТ НА ЦЪРЪУ...
27.08.2019 21:50
рУСФИЛИТЕ СА САМО ЕДИН ВИД... ВСИЧКИ КОИТО ПОМНЯТ КОЙ НИ ОСЛОБОДИ ОТ ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ, КОЙ НЕ ПОЗВОЛИ СЛЕД СВЪРШВАНЕТО НА ВСВ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ,ТЕРИТОРИЯ, ДА БЪДАТ ПОДАРЕНИ НА ГЪРЦИ И СЪРБИ, КАТО НАКАЗАНИЕ ЗА УЧАСТИЕТО НИ ВЪВ ВСВ НА СТРАНАТ НА НЕМЦИТЕ. КАКТО СТАНА СЛЕД СВЪРШВАНЕТО ПСВ. КАТО БЪЛГАРСКОТО БЕЛОМОРИЕ БЕ ДАДЕНО, ПОДАРЕНО НА ГЪРЦИТЕ, А ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ НА СЪРБИТЕ,ОТ ОКУПИРАЛИТЕ НИ АНГЛИЧАНИ И ФРАНЦУЗИ. ТОЗИ ПЪТ РУСНАЦИТЕ. СЪВЕТ СЪЮЗ БЕ ОКУПИРАЛ ПОБЕДЕНАТА БЪЛГАРИЯ И НЕ ПОЗВОЛИ ТОВДА СЕ ПОВТОРИ, КАКТО НАСТОЯВАХА АНГЛИЧАНИТЕ И САЩ ...
КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА
ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА.
ТЯ Е НАШАТА ОПОРА,
ТЯ Е НАШТА ВИСОТА.
ИВАН ВАЗОВ
цитирай
3. starforlife - ~ 2. ok3223 - БЪЛНУВАНИЯТА НА ПЛАТЕН АГЕНТ НА ЦЪРЪУ...
27.08.2019 22:16
Реципрочно спрямо теб: Бълнуванията на неплатежоспособен ренегат-цървул. Ха ха ха

~ 2. ok3223 - ВСИЧКИ КОИТО ПОМНЯТ КОЙ НИ осЛОБОди
Реципрочното спрямо теб: Всички да проумеят, че ти е направена ЛОБОтомия. Ха ха ха

А иначе: Иван Вазов доста си променя мирогледа по отношение на Русия в по-късните години за разлика от вас - идиот-комунягите - и могат да се цитират доста различни негови стихове по отношение на въпросната.
Но вие, като типични коне с капаци, винаги се ограничавате до това, което ви отърва.
цитирай
4. starforlife - ~ 1. 4udovi6teto
27.08.2019 22:18
Абсолютно нищо лошо и броейки и мен ставаме двама.
Но забелязал ли си, че тези тук, които за ебавка наричам с пълно право идиоти, не говорят за руската култура, а за измислената руска военна мощ?
Що за човек трябва да си и що за човешки ценности трябва да изповядваш, за да те радва каквото и да е нещо, предназначено за отнемане на човешки живот? Независимо дали е бошлаф-анимирана фейк шитня, или реалност.

Ще прозвуча доста... цинично не е точната дума, но нека не търся сега по-подходящата, но пирамидата на Маслоу трябва да се проумее от всеки човек, че с право започва със задоволяване на "низшите" потребности, целящи оцеляването и чак тогава идват другите й по-високи части, където е позиционирана и културата.
Казах, че ще прозвучи цинично и нека бъда правилно разбран, но на един народ най-напред трябва да подсигуриш не физическото оцеляване, а някакъв добър стандарт и чак тогава да се позиционира изкуството.
Още по-цинично: С опера и театър не се живее. Изкуството не е по-"голямо" от насъщния и не напразно има приказката "Гладна мечка хоро не играе", а не "Ненагледала се на театър (примерно) мечка..."
Е... Как така тогава гладната руска мечка все по- по- и най- спрямо сития включително и като възможност за култура Запад?
Логичното обяснение чакам от който и да е тип русофил.
Къде е логиката да не можеш примерно един сносен автомобил да направиш почти век, а да твърдиш, че в сектор (военно-технологичният), който е нива над въпросното не само като изисквания за инженерингов контингент, а и за възможности и достъп до технологии, които ама въобще и изобщо не се вижда да са по силите на рашите, да си по- по- и най- от тези, които автомобила (повтарям, че е онагледяващ пример) са го превърнали в изкуство?
Просто питам...

ПС: Да не се опитвам да си спомня сега първата "Жигули" по повод колко годишнината от рождението на Сталин или Ленин май беше се пуска.
Тоест, може недомислица от 2012-та, която още убива проектиращите я 7 години по-късно да е, но въпросът е да се изтръби, че има успех.
Е да де, но "победена" Германия прави "БМВ" и "Мерцедес", разпознаващи те още с приближаването ти и отварящи се, а ЛиЛиПутКин не може да отвори вратата на презентираната му нова "Лада", защото заяде.
СмЕх!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Ако разбирате от руска култура, прочетете приложения линк и вземете отношение
27.08.2019 22:51
4udovi6teto написа:
Нищо лошо не виждам това, че обичам руската култура.
Чу


към описаната от Шостакович история на Русия от 1905 г. до неговата смърт през 1975 г. Историята е написана с музика и е най-истинска от всичките, поръчвани от офицерите в ЧК, НКВД, КГБ, ФСБ. Човек, не запознат с истината за този период, включващ събитията, описани от Шостакович като разстрелите по време на протестите през 1905 г, Симфонията е наречена 1905 г. и има номер 11, писана е по повод Унгарското въстание в края на 1956 г., събитията в Украйна, наречени Голодомор, отразени в Четвъртата симфония, военните симфонии от Ленинград и Куйбишев, с номера 7 и 8, в Десетата, наречена "Сега накъде?", рисуваща със звуци пълната безиизходност склед смъртта на Сталин борбата за власт, Дваанадесетата със залповете на Аврора, Деветата по случай "пречупването от СССР на гръбнака на кафявата чума и спечелването на ВСВ от СССР". Това е поръчката за симфонията, ако Шостакович не я бе написал щяха да го ноовопредставят. Научете повече за Мусоргски, научете за Прокофиев, тогава казвайте, че обичате руската култура. Специално прочетете трагедията на Пушки за Борис Годунов, защото тя е провидения за бъдещето на Русия. Изявлението Ви, че обичате руската култура показва, че светът около Вас Ви оставан неразбран,че имате вкарани грешни команди и че сте опрастачен в степен, да бъдете подкрепник и поддержник на Радев и Путин.
Човек трябва да бъде скромен, а не с неподплатено самочувствие, гаче ли го е ебал Бойко Борисав.
Прилагам Ви един линк, дано да е по силите Ви да го разберете...
http://planinitenabulgaria.blog/muzika/2015/03/09/dmitrii-shostakovich.1344534
Ако разберете този постинг и се промените, човек като чете коментарите Ви може и да не остава с усещането, гаче ли чадър в гъзъ му разтварят...
цитирай
6. starforlife - Всъщност, ще си позволя да онагледя част от думите си в предходния си коментар под номер 4.
27.08.2019 23:35
Одеве прочетох напълно идиотския постинг на ТъжинаЛасото. Ето този визирам:
http://radostinalassa.blog.bg/politika/2019/08/27/rusiia-obvini-sasht-za-neuspeshniia-raketen-opit-krai-severo.1672062
Еее... Значи:
- САЩ виновни за неуспех на Русия в почти края на 2019-та, заради нещо, което независимо дали релевантно (и ноторно - и ноторно) или не са извършили през 2002-ра.
Да каже човек, че един русофилистик не може да се реализира в настоящия момент, защото когато преди 10-15 години е трябвало да учи и то не пленуми на ЦК дори не само на БКП, а и на КПСС, да има релевантност (и ноторност - и ноторност). Но да каже, че не може да се реализира, понеже примерно друг се е реализирал - това вече не е ли идиотия? М?
След това:
- Путин се изпудрил с "Буревесник" (направена от вестник) през 2012-та, а вече 7 години по-късно въпросната още не е факт и отнема човешки животи, да, но на проектиращите я. И Реално Русия губи и така малкия си като брой кадърни инженери и научни работници. От глупоста си. Че едни процеси (независимо какви) най-напред се довеждат почти до съвършенство в лабораторията като технология и чак тогава се започват реани изпитания. Особено когато има опасност за живота на дори един единствен човек. А не като при Русия: проба-грешка, проба-грешка. А животът на човек - колкото на пешка.


И, ако трябва да вплета по допирателната част от думите на ПланинитеНаБЪЛГАРИЯ (Който родолюбив НИК би ли ме светнал някой русофилистик-сифилистик с кои очи не се свените да наричате примерно КозитеНаБългария?) по отношение на музиката,
би ли ми обяснил някой русофилистик какво общо имат споменатите от мен пленуми на ЦК не само на БКП, а и на КПСС, че когато по времето на изкецания (ви) соц реших да изкарам курс за дисководещ, трябваше преди въобще каквото и да е свързано с музиката да изучавам въпросните идиотски пленуми и първата от трите части на изпита да е в/у тях?
Чак тогава история на музиката, видове, стилове и прочие и накрая реално сценично майсторство (работа с апаратурата, реално водене на програма).
Не минеш ли "КаПеЕсЕс-БеКаПе" (скандирайте си го като сигурно още правите насън - отново една дума за сол-ташаците Венц0 и Икономист0. За "насън" иде реч, че е една дума.) - отпадаш.
Да не говорим каква пропаганда реално трябваше да се пуска уж пом/у другото.
Младежът отива да се забавлява, а дисководещият Е ДЛЪЖЕН да му вменява колко гнил е Западът и колко райски е идиотският Източен блок.

Дееба тая русофилска сган в блога, дееба.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Ще започна с думи на Хрушчов
28.08.2019 11:52
,, Никой не може да ,,надплюе,, българските политици. Доколкото последните са еманация на народа си, то вместо политици спокойно е могъл да замени с българи.
С аплаузи влезнахме в тристранния пакт, с аплаузи обявихме война на Англия и САЩ
С усмивка посрещнахме войската на Вермахта, с китки и народни тържества Солдатите. Първо за чифт волове/50000лв/ предавахме участник в съпротивителното движение, след това търсехме познат такъв да ни даде препоръка за БКП, Коми, Либия, Народната милиция. Избихме левите интелектуалци, притиснахме десните
а тези които останаха /без позиция/ заеха престижни позиции от
които оформяха и оформят светогледа ни. Априлските пропагандатори народиха дечица, които станаха пропагандатори на прехода.
Доколкото страната ни днес копае дъното и утре ще прави същото, пропагандистите ни не могат да намерят тема която позитивно да осмисли реториката им, търсят външен дразнител. Такъв липсва и трябва да бъде измислен. ,,Родовите,, пропагандисти извадиха от скрина с фамилното сребро ,,плюнката,, и я хвърлиха на публиката, но с обратна посока - политически ,,правилната. ,,
Говорят умно и убедително като бащите си и дори както самите те са говорили преди 90те. Доколкото през тези тридесет години престанахме да бъдем интересни на Запада, а и Изтока като икономически субект потомствените пропагандатори
могат да предложат единствено вероподаничество- какво
освен слуз ще предложи плужека? Закъсал за джобни трол ще разпространи лъжата, милиционерско дете ще съзре в торбата с лъжите и блгов ,,маршалски жезъл,, и ето
разделението русофили -русофоби .
Започнах с Хрушчов, ще завърша с Чърчил:

,,Народ, който вдига ръка срещу освободителя си, заслужава и участта си.

PS
И понеже някой спомена руската култура, ето Ви стих на Пушкин на Вас които искате интелектуалците без народа им

,, Не те бляди, денег Ради
ебутся сред белого деня
Денег берущий, ебут не дающий
вот бляди сушие на днях,, А.С.Пушкин
цитирай
8. vencivaleri1951 - Шишко, това да .ба накрая послепис или послеслов е?
28.08.2019 12:02
starforlife написа:
Одеве прочетох напълно идиотския постинг на ТъжинаЛасото. Ето този визирам:
http://radostinalassa/politika/2019/08/27/rusiia-obvini-sasht-za-neuspeshniia-raketen-opit-krai-severo.1672062
Еее... Значи:
- САЩ виновни за неуспех на Русия в почти края на 2019-та, заради нещо, което независимо дали релевантно (и ноторно - и ноторно) или не са извършили през 2002-ра.
Да каже човек, че един русофилистик не може да се реализира в настоящия момент, защото когато преди 10-15 години е трябвало да учи и то не пленуми на ЦК дори не само на БКП, а и на КПСС, да има релевантност (и ноторност - и ноторност). Но да каже, че не може да се реализира, понеже примерно друг се е реализирал - това вече не е ли идиотия? М?
След това:
- Путин се изпудрил с "Буревесник" (направена от вестник) през 2012-та, а вече 7 години по-късно въпросната още не е факт и отнема човешки животи, да, но на проектиращите я. И Реално Русия губи и така малкия си като брой кадърни инженери и научни работници. От глупоста си. Че едни процеси (независимо какви) най-напред се довеждат почти до съвършенство в лабораторията като технология и чак тогава се започват реани изпитания. Особено когато има опасност за живота на дори един единствен човек. А не като при Русия: проба-грешка, проба-грешка. А животът на човек - колкото на пешка.


И, ако трябва да вплета по допирателната част от думите на ПланинитеНаБЪЛГАРИЯ (Който родолюбив НИК би ли ме светнал някой русофилистик-сифилистик с кои очи не се свените да наричате примерно КозитеНаБългария?) по отношение на музиката,
би ли ми обяснил някой русофилистик какво общо имат споменатите от мен пленуми на ЦК не само на БКП, а и на КПСС, че когато по времето на изкецания (ви) соц реших да изкарам курс за дисководещ, трябваше преди въобще каквото и да е свързано с музиката да изучавам въпросните идиотски пленуми и първата от трите части на изпита да е в/у тях?
Чак тогава история на музиката, видове, стилове и прочие и накрая реално сценично майсторство (работа с апаратурата, реално водене на програма).
Не минеш ли "КаПеЕсЕс-БеКаПе" (скандирайте си го като сигурно още правите насън - отново една дума за сол-ташаците Венц0 и Икономист0. За "насън" иде реч, че е една дума.) - отпадаш.
Да не говорим каква пропаганда реално трябваше да се пуска уж пом/у другото.
Младежът отива да се забавлява, а дисководещият Е ДЛЪЖЕН да му вменява колко гнил е Западът и колко райски е идиотският Източен блок.

Дееба тая русофилска сган в блога, дееба.

цитирай
9. kolevn38 - Венци, ти към коя част от неприятните русофили се причисляваш?
29.08.2019 18:28
За теб и такива като те трябва да има отделна точка - русофили, които на всякаква цена, при всички обстоятелства, със всякакви средства и похвати защитавате престъпниците, разположили се в Кремъл?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086551
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031