Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 14:34 - Играта свършва, за да започне… новата игра!
Автор: margiv Категория: Поезия   
Прочетен: 1479 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     
image


 Раждаш се, порастваш и някъде там вече си изгубил връзка с Бог, полазват те  тръпки студени и някакъв смътен страх те обзема и чувстваш се самотен, вял. Егото започва да крещи, върви сред хората и покажи какво притежаваш, имаш  къщи, коли, виж дрехите ти от коприна, бижута като твоите имат малцина. Разбира се правиш това, но отвътре крещи самота. Сменяш любови една след една и пак самота. Усещаш как в кръг се въртиш, но жито не мелиш и гладна Душата ти спи. За нещо не си се погрижил и даже не знаеш какво.Купуваш си нов телевизор, компютър, смартфон …и пак празнота. Пътуваш насам и натам, обикаляш света…и пак празнота, когато си сам.

Господи какво е това?!

     Ако си упорит ще чуеш тих вътрешен глас, сред воя на големия град, той ще ти каже, че имаш и друго лице, че него си изоставил, и то  в теб крещи. Дух имаш свят,  в два свята живееш единствен и неповторим човека връзка плете между тези световете.И както си се погрижил за постеля сега трябва да се погрижиш за Духа.

    Започваш да търсиш някой, някой извън теб , да ти покаже Бог, да ти каже що е Душа, водач да ти бъде в тази невидима страна. Започваш да се молиш на всякакви Богове, лашкаш се между различни светове. Засмукват те гурута, егрегори, оплиташ се във връзки нови. Чудиш се какво е това, нали уж за Дух говорим, за Дух и Душа, а  даже ангелите и архангелите се оказват с пари!!! Кой този свят така изроди, нима човека на никого не е мил?!!! Уж сме „по образ и подобие” на самия Бог, какво става по дяволите какъв е този оборот?!!

    И ако успееш в този хаос и врява, отново да чуеш ГЛАСА, който едвам път си проправя. Ако успееш да разкъсаш всички връзки, възлите да разплетеш, да разкараш всякакви гуровци,  кумири да нямаш , да спреш да лъжеш себе си най-напред, да разбереш, че духовното не се подчинява на материални неща, че когато се кланяш на хора и на икони, някой друг някъде възкачваш на трона!

    Но идва ден и виждаш как твоя Аз, божествено величествена сърцевината ти е част от ОНАЗИ  СВЕТЛИНА, която с думи няма как да се обясни.  Непознаваема, безкрайна и безвременна.Цялото Тук и Сега. Тогава си разбрал магията на този магнетичен свят.И спира всяко разделение, защото се прибираш у дома, дуалността остава само спомен.

 Играта свършва, за да  започне… новата игра!



Тагове:   Бог,   дух,   душа,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: margiv
Категория: Поезия
Прочетен: 629128
Постинги: 425
Коментари: 234
Гласове: 762
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930