Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2016 08:55 - Зона на комфорт или 2000 г.след Христос
Автор: margiv Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 476 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.12.2016 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 


Чудно нещо е зоната на комфорта, факт! Да си седиш например на плажа, излегнал се на шезлонг под чадър, който  да те пази от силните лъчи на слънцето с  чаша студена вода, пардон бира на ръка разстояние J Но изведнъж без да искаш буташ чашата, а си жаден, няма кой да ти донесе нова и ти ставаш , за да си потърсиш сам нещо да утоли жаждата ти или излиза вятър и отнася чадъра ти в морето, а слънцето е силно и ти започваш да търсиш начин да си направиш  друга сянка. Ей така се случва и с човеците като се олежат много, става нещо и ги размърдва, дали ще останат без работа или болест ще ги налегне, ще се разведат или някой близък ще си замине  от този свят, ще се скарат с приятел или ще му откраднат колата…варианти безкрай.Може и всичко някак си наведнъж да се случи, като дълга черна серия.

И тук в пълна сила идва правилото на Остап Бендер: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

 Дълго време недоумявах това, докато не се случи и на мен. Тогава в  човек се събужда една неподозирана сила и започва великото търсене и намиране на всичко, което ти е нужно, за да се справиш.В началото човек е сляп и глух, а после един ден, като по чудо се отваря една малка врата вътре в теб и магията започва да се случва. Започнал си великия поход към себе си, оглушал си за чуждата истина и спираш да следваш, който и да било, защото началото е вътре в теб, защото аз и Отца ми сме едно.

И тогава всички около теб сякаш са се наговорили ;) вместо да започнат да работят със себе си, се опитват да те бутат отново, там от където си излязъл, да те направят нечий последовател независимо дали на Буда или Христос, да те заливат с готови фрази и насилват със собствените си мисли и убеждения!Чудя се още колко години са нужни, защото очевидно 2000 не са стигнали.
2000 години хората продължават да се ровят в живота на Христос от към клюкарската страна, спал ли е Христос с Мария-Магдалена,има ли ли са деца,ама верно ли след така нареченото възнесение са заминали за Франция и там има още живи техни наследници, оставяйки слепи и глухи за истинската причина за появата на този АРХИТИП.

Да, нищо не се случва на готово, никой няма да налее в главата ти знанието за света, ще прочетеш стотици книги, за да остане в теб един ред истина, ще срещнеш стотици богове, докато срещнеш истинския, а разликата между лъжата и истината е като вода, по която ще трябва да се научиш да ходиш …



Тагове:   зона на комфорт,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Можеше за краткост просто да при...
27.12.2016 09:48
Можеше за краткост просто да призовеш - разведете се за да откриете пътя, истината и живота:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: margiv
Категория: Поезия
Прочетен: 626999
Постинги: 425
Коментари: 234
Гласове: 762
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930